Търсене в този блог

За обучението по английски език в детската градина



Уважаеми родители,
Обучението по английски език в предучилищна възраст е поставено върху разговорна основа. То е структурирано изцяло на базата на общуването – децата се включват в разнообразни и интересни дейности, подчинени на водещите дейности – игра, рисуване, пеене.
 Курсът на обучение е комуникативен по своята същност, чрез него се изграждат елементарни навици за общуване на английски език, и позволява по-късно да се премине от аудиране и говорене към останалите видове речева дейност.
 За по-приятната работа на вашите деца и за ваше улеснение ние, учителите в дружества "Атапис", създадохме учебни книжки. По своята същност това са малки книжки за оцветяване, в които, разделени по теми, са подредени думичките, предвидени за усвояване.
 За да помогнете на децата си по-лесно да усвоят новите знания можете заедно да работите в книжките по английски език. Ако, оцветявайки любимите си герои децата повтарят научените в детската градина думички, те неусетно ще ги затвърдят. В същото време по учебната книжка се работи и в детската градина. По този начин се създава навик за изпълнение на “домашна работа” и ангажимент  на детето да донесе книжката в детската градина за следващия урок по английски /главно за децата от III и IV група/.
  Вярвам, че нашите усилия и вашата помощ ще провокират детската любознателност и ще поддържат интереса на децата към чуждия език.


3 коментара:

  1. Искам да благодаря на Госпожа Попова за старанието и вниманието, което полага към нашите скъпи деца, както и търпението което има. Много съм благодарна и за обучението по Английски език с което изучава децата. Гордеем се с Вас!

    ОтговорИзтриване
  2. Като всеки родител, който иска най-доброто за детето си и аз искам то да започне своето обучение по чужд език възможно най-рано. В днешно време не може без английски, даже се иска и втори език. Но се притеснявам дали на детето няма да му е трудно да усвоява две азбуки и начин на изразяване, когато стане първи клас и започнат да изучават и българския правопис и граматика? Книжките за оцветяване много ми харесват като идея, а децата запомнят страшно лесно всяка една информация. Може би ако не се намесва английската азбука, а само устно учат езика е по-добре за тях в един по-късен етап.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обучението, което провеждам е само устно! Азбуката се учи във втори клас, след като децата усвоят писането на български език, въпреки че аз лично смятам, че и на фона на задължителната програма за нашите ученици и тази възраст е твърде ранна за писане на английски. Не ме разбирайте погрешно - езици трябва да се учат и говоримо, и писмено! Но за нашите деца това е прекалено трудно и за съжаление ги отказва!

      Изтриване